behandeling acuut oorsuizen in Duitsland

De meest bekende oorzaak van tinnitus is een te hoge geluidsbelasting. Wist u dat iedere geluidsbron vanaf 80 dB al gehoorbeschadiging en ook tinnitus kan veroorzaken? Deze grens wordt al snel bereikt. Een gemiddeld kantoor heeft al een geluidsbelasting van 70 dB. En bijvoorbeeld het windgeruis onder een motorhelm ligt bij een snelheid van 80 km/h al op 90 dB (bron: KLPD) !

Als het omgevingsgeluid 80 dB of minder is kunt u daar 8 uur in verblijven en iedere werkgever is verplicht om vanaf 80 dB gehoorbescherming te verstrekken. Maar er zijn geen regels voor wat betreft het geluidsniveau tijdens het uitgaan, bijvoorbeeld discotheek, concerten, feestjes en partijen. Hier staat de muziek vaak zo luid dat gehoorbescherming nodig is maar dit is de eigen verantwoordelijkheid van de bezoeker. 100 a 110 dB in een zaal is vaak geen uitzondering. Maar gehoorbescherming dempt niet even sterk op iedere frequentie en het kan gemakkelijk zo zijn dat u zelfs met gehoorbescherming boven de 80 dB uitkomt.

Veel mensen hebben na het uitgaan wel eens een piep in de oren; dit komt door een te hoge geluidsbelasting. Meestal gaat die piep na verloop van korte tijd weer weg. Dan hebt u geluk gehad maar gaat u er niet van uit dat dit altijd zo zal zijn. Door herhaaldelijk in hard geluid te zijn beschadigt het oor steeds verder en uiteindelijk kan het zo zijn dat de piep niet meer weg gaat. Maar ook als u een piep voor het eerst ervaart kan dit al blijvend zijn!

In de meeste gevallen leidt tinnitus door geluidsbelasting tot een voortdurende hoge pieptoon.

Oorzaken die in het gehoororgaan zelf hun oorsprong hebben, noemt men primair.

Contact Info
www.oorsuizen.net
www.oorsuizen.net
Aan acuut oorsuizen kun je wel iets doen als je er snel bij bent!
Kijk bij uw mail ook altijd de spam/junk map na. | Voor veelgestelde vragen: zie FAQ.