behandeling acuut oorsuizen in Duitsland

Behandeling met medicatie

Acute tinnitus kan worden behandeld door een behandeling met medicatie waarbij geldt hoe eerder erbij, des te groter de kans op succes is. Als de behandeling aanslaat kan een recent oorsuizen (tinnitus) of een verergering daarvan verminderd of teniet gedaan worden. In principe gebeurt dit door middel van een infuus gedurende 10 dagen. Als men er heel snel bij is kan eventueel eerst ook een poging met tabletten gedaan worden. Deze bevatten dezelfde werkzame stoffen als in het infuus. De maximale termijn waarbinnen de behandeling moet plaatsvinden is drie maanden. Of een eventuele behandeling van acuut oorsuizen van toepassing is, wordt bepaald door een gespecialiseerde reguliere Duitse KNO-arts na onderzoeken. Ook secundaire oorzaken kunnen namelijk een rol spelen en deze moeten apart worden behandeld.

Op de pagina FAQ staan veelgestelde vragen zoals de werkzame stoffen, medische kosten, bijwerkingen en eventuele vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar van consult/tabletten en andere veelgestelde vragen.
Bij bezoek aan een Duitse specialist is geen verwijzing nodig.
Een behandeling door middel van infuus wordt niet vergoed door een Nederlandse zorgverzekeraar.

Hele goede resultaten zijn mogelijk

In het algemeen geldt: hoe eerder erbij des te groter is de kans op succes is! In eerste instantie moet je hopen op een verbetering van het oorsuizen als de behandeling aanslaat. Een quick & easy fix bestaat er helaas niet. Indien er secundaire oorzaken een rol spelen dan zullen deze apart moeten worden behandeld. Bijvoorbeeld nek/schouderklachten door fysiotherapie. De behandeling van secundaire oorzaken heeft geen tijdsdruk. In veel gevallen spelen meerdere factoren een rol.

De pagina Ervaringen geeft aan hoe het ook kan! De resultaten variëren van klachten verdwenen tot een aanzienlijke verbetering van de klachten zodanig dat de tinnitus niet meer overheersend is en dat je door kunt gaan met je normale leven. Wel in het vervolg altijd gehoorbescherming meenemen!

Wil je ook een kans en hoe pak je dit op een eenvoudige manier aan?

Oorsuizen.net verzorgt sinds 2009 begeleiding en heeft al veel mensen met succes geholpen. Lees hier meer.